Çocuğun tüm yașamı boyunca büyük etkileri olan anne-baba çocuk ilișkisinin temelinde, anne-babaların çocuklarını yetiștirirken benimsedikleri “Anne ve Babalık Rolleri” yatmaktadır. Çocuklar bu temel tutum ve tavırlara göre gelișmekte ve anne-babanın tutumları doğrultusunda bir takım davranıșlar kazanmaktadır. Davranıșların birçoğunun öğrenme yolu ile oluștuğu düșünüldüğünde anne-babanın tutumlarının çocuğun biçimlenmesindeki rolü ve önemi daha da önemli hale gelmektedir.
Ebeveynlerin tutumları çocuğun kişilik gelişiminde büyük önem arz etmektedir. Çocuğun anne babasıyla ilişkileri; diğer bireylere, nesnelere ve tüm yaşama karşı aldığı tavırların benimsendiği davranış ve tutumlarının temelini oluşturur. Bu yüzden anne-babaların çocuğun karakterinin oluşmasında etken bir rol oynadığını unutmamak gerekir.
Makimsan İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi olarak öğrencilerimizde olumlu davranış gelişiminin sağlanabilmesi için velilere anne-baba tutumları ile ilgili eğitim gerçekleştirildi.
Eğitim kapsamında “Aşırı Koruyucu Anne- Baba Tutumları, Aşırı Baskıcı- Otoriter Anne- Baba Tutumları, Aşırı Hoşgörülü Anne-Baba Tutumları, Dengesiz ve Kararsız Anne- Baba Tutumları , İlgisiz ve Duyarsız Anne- Baba Tutumları, Mükemmelliyetçi Anne-Baba Tutumları, Demokratik Anne- Baba Tutumları” olmak üzere 7 anne-baba tutumundan ve bu tutumlar neticesinde çocuklarda hangi kişilik özelliklerinin gelişeceği ve çocuklarda hangi olumlu-olumsuz davranışların görülebileceği üzerine bilgiler verildi.